PeuterWijs BV
Slotlaan 37
7006 HB Doetinchem
0314 334395
info@peuterwijs.nl

Elk kind heeft talenten!

Jouw kind is uniek en heeft een eigen manier van leven en leren. Bij PeuterWijs gaan we op zoek naar de talenten en interesses van jouw kind. Onze coaches helpen jouw kind hierbij.

Om dit zelf te ontdekken en te ontwikkelen biedt PeuterWijs kinderopvang aan, op geheel eigen wijze!

Hierdoor bouwt je kind aan een sterk fundament voor een later leven vol plezier.

Wil je even
binnen kijken?
Ontdek onze groepen
HomeOver ons › Onze coaches

Onze coaches

PeuterWijs werkt met een voornamelijk HBO-geschoold pedagogisch team. Wij noemen onze pedagogisch medewerkers 'coaches'. Wij coachen immers de kinderen bij hun eigen ontwikkeling. Onze coaches brengen de talenten van de kinderen in beeld bij PeuterWijs. Maar wat zijn nu de talenten van de coaches zelf? Lees het hieronder!

 

 

 

Hoi! Ik ben Brechtje.
Mijn talent is puzzelen. Wie of wat past waar?! Puzzelend ga ik de dag/ week door. Beginnend bij het eerste stukje (de beginsituatie van het kind) en dan samen met het kind, tussen de andere, spelende kinderen en met behulp van m'n collega's op zoek te gaan naar het bijbehorende stukje en het daaropvolgende stukje, maar ook naar nieuwe stukjes (die nog helemaal niet passen), zodat de puzzel (het kind) steeds completer wordt!
En uiteindelijk volledig gelegd/ gemaakt kan worden... oftewel het creëren/ prikkelen van een ieder, uniek ontwikkelingsproces; in mijn ogen de mooiste en interessantste puzzel die er is!

Hallo ik ben Monique.
Mijn talent is dansen. Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind! In mijn enthousiasme zet ik geregeld een gezellig muziekje aan op de groep en dans ik samen met de kinderen. Door middel van bewegen op muziek, of dit nou themagericht is of vrijblijvend, ontdekken kinderen hun eigen mogelijkheden en draagt het bij aan hun totale ontwikkeling. Leer door te spelen, speel door te dansen!

Hoi, ik ben Claudia!
Mijn talent is het maken van muziek. Ik speel gitaar en doe dit graag bij PeuterWijs. Elke dag pak ik mijn gitaar er even bij om samen met de kinderen de ochtend of de middag te openen, of om een nieuw liedje aan te leren. Ik merk dat kinderen ontzettend genieten van muziek. Ze kunnen dan niet stil blijven zitten en moeten dan bewegen op de muziek! Sommige kinderen kunnen zich middels zang of dans beter uiten dan normaal op de groep. Dit vind ik erg mooi om te zien. Hun plezier en enthousiasme is voor mij een drijfveer om nog meer uit de kinderen te halen op muzikaal gebied.

Hallo, mijn naam is Sandra.  Mijn talent is dat ik elke dag voor ieder kind speciaal maak. Kinderen hebben veel fantasie, ze leren door te doen en te experimenteren. Ze moeten zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen en kunnen leren van ieder moment, het liefst zonder dat ze dit zelf doorhebben. Dit doe ik door gedurende de dag activiteiten aan te bieden die passend zijn voor ieder kind. Van creatieve spelletjes, binnen of buiten, tot boekjes voorlezen en luisteren naar de prachtige verhalen van elk kind.

Mijn naam is Laura en mijn talent is buiten leren, ontdekken en spelen. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen leren kennen. Daar wil ik hen graag bij ondersteunen. Het is mooi om te zien dat kinderen erg genieten van het buiten zijn, maar ook verwonderd raken van een wandeling in de omgeving. Buiten de muren valt ook zoveel te zien en te beleven! Met name de natuur die verandert gedurende de verschillende seizoenen. Ook is het interessant om allerlei kleine diertjes en insecten te ontdekken en te bekijken. Durven de peuters deze wel of niet aan te raken en hoe ga je voorzichtig met deze beestjes om?
Kortom: ook de buitenomgeving biedt veel kansen en momenten voor het kind om nog meer te kunnen groeien!

Hallo, ik ben Ilse!
Mijn talent is om samen met de ouder(s) de kinderen een goede start in het leven te geven. Het is bijzonder om elke dag bezig te zijn kinderen een veilige en liefdevolle omgeving aan te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Samen met de ouder(s) kijk je elke keer weer naar de behoeftes van het kind zodat er een 'rode draad' loopt door thuis en PeuterWijs.

Hoi, Mijn naam is Lisannne.
Mijn talent is om gezellig te kletsen met de kinderen en te luisteren naar hun verhalen. Ik vind het ontzettend leuk om te luisteren naar de verhalen van de kinderen. Bij binnenkomst vertellen ze vaak al enthousiast over wat ze allemaal gedaan hebben! Wanneer je een luisterend oor biedt en er een gezellig gesprekje van maakt, zie je ze glunderen van trots! Ik kan ook erg genieten om gezellig bij de baby’s in de box te gaan zitten en te gaan luisteren naar de geluidjes en het gebrabbel. Even gezellig kletsen en knuffelen. Gedurende de hele dag door vertel ik bij alle handelingen die ik doe, wat ik doe. Dit is belangrijk omdat de kinderen dan weten wat er gaat gebeuren. Zo zullen ze nooit verrast zijn wanneer ik ze oppak of juist weer neerleg en hierdoor is het voor de baby's zo vertrouwd mogelijk.

Onze coaches

Mijn naam is Margot en mijn talent is muziek! Zelf ben ik met muziek grootgebracht, en speel ik al jaren met veel plezier piano. Bij PeuterWijs hebben we een akoestische piano, en wanneer ik erop speel, is het fascinerend om te zien wat de muziek met kinderen kan doen. Waar vlotte muziek uitdaagt tot dansen of zingen, zorgt mooie, rustige pianomuziek juist voor meer rust. Het leert kinderen luisteren en concentreren. Wanneer een kind zichtbaar onder de indruk is van een melodie, kan ik daar erg van genieten. Muziek is belangrijk bij de ontwikkeling van een kind en hieraan draag ik graag mijn steentje bij. Een wijsje spelen met peuters, maakt peuter(s) PeuterWijs!

Hallo, ik ben Daphne.
Mijn talent ligt op het gebied van de persoonlijke verzorging. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt gelet op de persoonlijke verzorging van de kinderen. Ze verdienen de aandacht die ze nodig hebben. Ook vind ik het erg leuk om de zelfredzaamheid te bevorderen van de kinderen. Met kleine stapjes kan je ze al heel veel leren. Het is prachtig om te zien wat ze al kunnen, hoe jong ze ook zijn.

Onze coaches
Onze coaches

Hoi, mijn naam is Fleur Wassink
En mijn talent is het creëeren van een veilige en vertrouwde omgeving voor de kinderen zodat ze zich fijn voelen bij ons op de groep en zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Ik vind het ontzettend leuk om samen met de kinderen liedjes te zingen en liedjes te leren. We zetten liedjes in om structuur te geven aan de dag (vaste liedjes bij het opruimen, openen van de kring, voor het brood eten etc) maar ook door de dag heen vind ik het heerlijk om samen met de kinderen te zingen. Doormiddel van liedjes in te zetten, stimuleer je de taalontwikkeling en vergroot je de woordenschat van een kind zonder dat ze zich hier bewust van zijn. Spelend leren is het leukste dat er is!

Hallo! Ik ben Noëlle en mijn talent is het bijdragen aan het ontwikkelingsproces van kinderen. Voor mij is het een uitdaging ze iedere dag stapje voor stapje te laten groeien. Ik vind het erg leuk om dingen te organiseren voor de kinderen en helemaal uit te pakken met een thema. Ik creëer een veilige omgeving voor de kinderen, door ze een luisterend oor te bieden maar ook samen even kletsen of knuffelen. Rust en regelmaat op de groep is belangrijk en natuurlijk ook samen veel lachen! Ze moeten zich thuis voelen zo kunnen ze zich samen met ons als coaches voorbereiden op hun toekomst en ontdekken ze spelenderwijs hun eigen talenten!

Onze coaches
Onze coaches

Hallo, mijn naam is Martine.
Mijn talent is het herkennen van emoties en gevoelens bij kinderen.
Ik vind het iedere keer weer een fijn moment wanneer de kinderen binnen komen, samen met hun vader of moeder. Aan de gezichten kun je vaak al een beetje zien hoe het met hen gaat. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om juist op zo’n moment rust te creëren en een luisterend oor te bieden. Ouders vinden het vaak prettig om even hun verhaal kwijt te kunnen en te vertellen hoe het met hun kind gaat. Dit kan ik de rest van de dag weer goed gebruiken. Door goed naar de kinderen te kijken en te luisteren naar de geluiden die ze maken, weet ik hoe een kind zich voelt. Want als het kind zich prettig voelt in de groep, kan het zich ook beter ontwikkelen.
Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen door de dag heen genoeg taal te horen krijgen. Dit doe ik door altijd te vertellen wat ik ga doen. En door bijvoorbeeld te zingen of samen een boekje te lezen. Of gewoon even samen gezellig kletsen of samen knuffelen.

Mijn naam is Berit en ik hou ervan om creatief bezig te zijn met kinderen. Het is erg leuk om samen met kinderen expressiemogelijkheden te ontdekken, door te experimenteren met verschillende materialen. Het liefst doe ik dit gezellig met een klein groepje aan tafel.
Het belangrijkste daarbij vind ik dat de kinderen plezier hebben. Het gaat niet om het eindresultaat maar om het proces van het ervaren en onderzoeken van materialen.
Ik kan erg genieten van de originaliteit, fantasie en zelfexpressie in de werkjes van de kinderen.

Deel deze pagina: