PeuterWijs BV
Slotlaan 37
7006 HB Doetinchem
0314 334395
info@peuterwijs.nl

Elk kind heeft talenten!

Jouw kind is uniek en heeft een eigen manier van leven en leren. Bij PeuterWijs gaan we op zoek naar de talenten en interesses van jouw kind. Onze coaches helpen jouw kind hierbij.

Om dit zelf te ontdekken en te ontwikkelen biedt PeuterWijs kinderopvang aan, op geheel eigen wijze!

Hierdoor bouwt je kind aan een sterk fundament voor een later leven vol plezier.

Wil je even
binnen kijken?
Ontdek onze groepen
HomeOver ons › Onze coaches

Onze coaches

PeuterWijs werkt met een mix tussen een MBO en HBO-geschoold pedagogisch team. Wij noemen onze pedagogisch medewerkers 'coaches'. Wij coachen immers de kinderen bij hun eigen ontwikkeling. Onze coaches brengen de talenten van de kinderen in beeld bij PeuterWijs. Maar wat zijn nu de talenten van de coaches zelf?

Hallo ik ben Monique en ik werk op de SuperSter en op de Kleine Ster.
Mijn talent is dansen. Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind! In mijn enthousiasme zet ik geregeld een gezellig muziekje aan op de groep en dans ik samen met de kinderen. Door middel van bewegen op muziek, of dit nou themagericht is of vrijblijvend, ontdekken kinderen hun eigen mogelijkheden en draagt het bij aan hun totale ontwikkeling. Leer door te spelen, speel door te dansen!

Mijn naam is Laura en ik werk op de Grote Ster. Mijn talent is buiten leren, ontdekken en spelen. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen leren kennen. Daar wil ik hen graag bij ondersteunen. Het is mooi om te zien dat kinderen erg genieten van het buiten zijn, maar ook verwonderd raken van een wandeling in de omgeving. Buiten de muren valt ook zoveel te zien en te beleven! Met name de natuur die verandert gedurende de verschillende seizoenen. Ook is het interessant om allerlei kleine diertjes en insecten te ontdekken en te bekijken. Durven de peuters deze wel of niet aan te raken en hoe ga je voorzichtig met deze beestjes om?
Kortom: ook de buitenomgeving biedt veel kansen en momenten voor het kind om nog meer te kunnen groeien!

Hoi, Mijn naam is Lisannne en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent is om gezellig te kletsen met de kinderen en te luisteren naar hun verhalen. Ik vind het ontzettend leuk om te luisteren naar de verhalen van de kinderen. Bij binnenkomst vertellen ze vaak al enthousiast over wat ze allemaal gedaan hebben! Wanneer je een luisterend oor biedt en er een gezellig gesprekje van maakt, zie je ze glunderen van trots! Ik kan ook erg genieten om gezellig bij de baby’s in de box te gaan zitten en te gaan luisteren naar de geluidjes en het gebrabbel. Even gezellig kletsen en knuffelen. Gedurende de hele dag door vertel ik bij alle handelingen die ik doe, wat ik doe. Dit is belangrijk omdat de kinderen dan weten wat er gaat gebeuren. Zo zullen ze nooit verrast zijn wanneer ik ze oppak of juist weer neerleg en hierdoor is het voor de baby's zo vertrouwd mogelijk.

Onze coaches

Mijn naam is Margot en ik werk op de SuperSter. Mijn talent is muziek! Zelf ben ik met muziek grootgebracht, en speel ik al jaren met veel plezier piano. Bij PeuterWijs hebben we een akoestische piano, en wanneer ik erop speel, is het fascinerend om te zien wat de muziek met kinderen kan doen. Waar vlotte muziek uitdaagt tot dansen of zingen, zorgt mooie, rustige pianomuziek juist voor meer rust. Het leert kinderen luisteren en concentreren. Wanneer een kind zichtbaar onder de indruk is van een melodie, kan ik daar erg van genieten. Muziek is belangrijk bij de ontwikkeling van een kind en hieraan draag ik graag mijn steentje bij. Een wijsje spelen met peuters, maakt peuter(s) PeuterWijs!

Onze coaches

Hallo, ik ben Daphne en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent ligt op het gebied van de persoonlijke verzorging. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt gelet op de persoonlijke verzorging van de kinderen. Ze verdienen de aandacht die ze nodig hebben. Ook vind ik het erg leuk om de zelfredzaamheid te bevorderen van de kinderen. Met kleine stapjes kan je ze al heel veel leren. Het is prachtig om te zien wat ze al kunnen, hoe jong ze ook zijn.

 

Hoi, mijn naam is Anne en ik werk op de SuperSter.
Kinderen vinden het fijn om gezien en gehoord te worden. Mijn talent is om te kijken en te luisteren wat kinderen nodig hebben en hierop in te spelen. Dit begint meteen bij binnenkomst! Even een praatje maken, een luisterend oor voordat de dag begint.
Om kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling is het belangrijk om goed te (be)kijken en te (be)luisteren waar kinderen behoefte aan hebben. Waar liggen talenten en waarin hebben ze nog hulp nodig van hun coach of leeftijdsgenootjes.
Kinderen zijn van nature leergierig & onderzoekend en hebben de ruimte nodig om zelf te ontdekken. Ik vind het leuk om te kijken hoe ik een uitdagende en leerrijke omgeving kan creëren, waarin kinderen zich in hun eigen tempo en interesse kunnen ontwikkelen!

 

Hoi hoi, mijn naam is Maartje en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent is dat ik enthousiast ben en gevoel voor humor heb. Ik hou ervan om gezellige gesprekjes met de kinderen te voeren. Interesse tonen in de kinderen vind ik erg belangrijk. 1-op-1-gesprekjes zijn de leukste!Kinderen vertellen dan graag! En kinderen die wat minder uit zichzelf vertellen, komen dan vaak ook meer ‘los’. Als een kind even niet zo lekker in zijn/haar vel zit, of het bijvoorbeeld niet zo fijn vindt afscheid te nemen van papa of mama, dan probeer ik met mijn enthousiasme een glimlach op het gezicht te toveren. 


Hoi, mijn naam is Marion en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent is dat ik kinderen altijd aan het lachen maak. Hoe ze zich ook voelen, ik zorg ervoor dat het kind zich veilig en prettig voelt. Soms met een lach en een grap. Maar soms ook met een warme arm en een knuffel. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich op hun plek voelen en zich goed kunnen ontwikkelen daardoor. Vol humor en enthousiasme maak ik de kinderen blij. Want niets is mooier dan dat een kind zich happy voelt!

Hallo, mijn naam is Martine en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent is het herkennen van emoties en gevoelens bij kinderen.
Ik vind het iedere keer weer een fijn moment wanneer de kinderen binnen komen, samen met hun vader of moeder. Aan de gezichten kun je vaak al een beetje zien hoe het met hen gaat. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om juist op zo’n moment rust te creëren en een luisterend oor te bieden. Ouders vinden het vaak prettig om even hun verhaal kwijt te kunnen en te vertellen hoe het met hun kind gaat. Dit kan ik de rest van de dag weer goed gebruiken. Door goed naar de kinderen te kijken en te luisteren naar de geluiden die ze maken, weet ik hoe een kind zich voelt. Want als het kind zich prettig voelt in de groep, kan het zich ook beter ontwikkelen.
Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen door de dag heen genoeg taal te horen krijgen. Dit doe ik door altijd te vertellen wat ik ga doen. En door bijvoorbeeld te zingen of samen een boekje te lezen. Of gewoon even samen gezellig kletsen of samen knuffelen.

Onze coaches

Hallo! Ik ben Noëlle en ik werk op de Grote Ster. Mijn talent is het bijdragen aan het ontwikkelingsproces van kinderen. Voor mij is het een uitdaging ze iedere dag stapje voor stapje te laten groeien. Ik vind het erg leuk om dingen te organiseren voor de kinderen en helemaal uit te pakken met een thema. Ik creëer een veilige omgeving voor de kinderen, door ze een luisterend oor te bieden maar ook samen even kletsen of knuffelen. Rust en regelmaat op de groep is belangrijk en natuurlijk ook samen veel lachen! Ze moeten zich thuis voelen zo kunnen ze zich samen met ons als coaches voorbereiden op hun toekomst en ontdekken ze spelenderwijs hun eigen talenten!

Onze coaches

Hoi! Mijn naam is Sjanne en ik werk op de Grote Ster en op de Kleine Ster.
Mijn talent is nieuwsgierigheid. Je hebt nieuwsgierigheid nodig om te leren.
Van kleins af aan stel je vragen en blijf je vragen stellen om de wereld om je heen te gaan begrijpen en ontdekken.
Tijdens het werk gebruik ik mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme wanneer ik in gesprek ben met de kinderen. Ik ben nieuwsgierig naar wat zij te vertellen hebben, wat ze hebben meegemaakt en wat de kinderen op dat moment bezig houdt. Oprecht belangstelling tonen en tijd maken zodat de kinderen zich prettig en gehoord voelen. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om grapjes en plezier te maken met de kinderen. Zodat ik ze aan het einde van de dag met een grote glimlach weer naar huis zie gaan!

Hoi! Mijn naam is Yente en ik werk op de Kleine Ster.
Mijn talent is het gebruiken van (kinder) gebarentaal. Niet alle kinderen kunnen hun gevoelens en/of emoties op de juiste manier uitleggen. Dan kunnen plaatjes of gebaren ingezet worden.
Daarnaast vindt ik het erg belangrijk om 1-op-1 momentjes te creeën. Zo kan ik goed luisteren naar de wensen en behoeftes van de kind(eren). Deze 1-op-1 momentjes creeër ik bijvoorbeeld bij binnenkomst, maar ook tijdens het verschonen of omkleden.
Het aller leukste vindt ik het stimuleren van de ontwikkeling op een speelse manier. Dit doe ik door spelletjes te spelen en activiteiten op te zetten die gelinkt kunnen worden aan het thema van de maand. Zoiets kan klein zijn, bijvoorbeeld een dans bij een muziekje of iets creatiefs.

Hoi! Mijn naam is Zuzana en ik werk op de Grote Ster.
Mijn talent is het geven van een veilige en leerrijke omgeving voor de kinderen.
Van nature ben ik heel zorgzaam en heb ik veel inlevingsvermogen. Dit helpt om kinderen te begrijpen en te kalmeren wanneer dat nodig is. Kinderen kunnen bij mij altijd terecht voor een fijne knuffel. Ook houd ik erg van lezen. Dit doe ik graag in kleine groepjes, zodat iedereen zich helemaal in het verhaal kan inleven.

Hoi! Mijn naam is Kim en ik werk op de SuperSter en op de Grote Ster. Mijn talent is intuïtie. Van nature help ik kinderen graag en kijk daarbij wat het kind nodig heeft.
Mijn intuïtie speelt daarbij een belangrijke rol. Ik voel snel aan wat een kind nodig heeft op een bepaald moment, zonder daar over na te denken. Het is vaak een kleine verandering, Zoals het kind een ander plekje geven, het kind op een andere manier benaderen of een luisterend oor bieden. Iets kleins kan voor het kind van grote betekenis zijn om zich daarna beter te kunnen ontspannen en te ontwikkelen.

Deel deze pagina: