PeuterWijs BV
Slotlaan 37
7006 HB Doetinchem
0314 334395
info@peuterwijs.nl

Elk kind heeft talenten!

Jouw kind is uniek en heeft een eigen manier van leven en leren. Bij PeuterWijs gaan we op zoek naar de talenten en interesses van jouw kind. Onze coaches helpen jouw kind hierbij.

Om dit zelf te ontdekken en te ontwikkelen biedt PeuterWijs kinderopvang aan, op geheel eigen wijze!

Hierdoor bouwt je kind aan een sterk fundament voor een later leven vol plezier.

Wil je even
binnen kijken?
Ontdek onze groepen

Onze coaches

PeuterWijs werkt met een voornamelijk HBO-geschoold pedagogisch team. Wij noemen onze pedagogisch medewerkers 'coaches'. Wij coachen immers de kinderen bij hun eigen ontwikkeling. Onze coaches brengen de talenten van de kinderen in beeld bij PeuterWijs. Maar wat zijn nu de talenten van de coaches zelf?

Hallo ik ben Monique.
Mijn talent is dansen. Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind! In mijn enthousiasme zet ik geregeld een gezellig muziekje aan op de groep en dans ik samen met de kinderen. Door middel van bewegen op muziek, of dit nou themagericht is of vrijblijvend, ontdekken kinderen hun eigen mogelijkheden en draagt het bij aan hun totale ontwikkeling. Leer door te spelen, speel door te dansen!

Mijn naam is Laura en mijn talent is buiten leren, ontdekken en spelen. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen leren kennen. Daar wil ik hen graag bij ondersteunen. Het is mooi om te zien dat kinderen erg genieten van het buiten zijn, maar ook verwonderd raken van een wandeling in de omgeving. Buiten de muren valt ook zoveel te zien en te beleven! Met name de natuur die verandert gedurende de verschillende seizoenen. Ook is het interessant om allerlei kleine diertjes en insecten te ontdekken en te bekijken. Durven de peuters deze wel of niet aan te raken en hoe ga je voorzichtig met deze beestjes om?
Kortom: ook de buitenomgeving biedt veel kansen en momenten voor het kind om nog meer te kunnen groeien!

Hoi, Mijn naam is Lisannne.
Mijn talent is om gezellig te kletsen met de kinderen en te luisteren naar hun verhalen. Ik vind het ontzettend leuk om te luisteren naar de verhalen van de kinderen. Bij binnenkomst vertellen ze vaak al enthousiast over wat ze allemaal gedaan hebben! Wanneer je een luisterend oor biedt en er een gezellig gesprekje van maakt, zie je ze glunderen van trots! Ik kan ook erg genieten om gezellig bij de baby’s in de box te gaan zitten en te gaan luisteren naar de geluidjes en het gebrabbel. Even gezellig kletsen en knuffelen. Gedurende de hele dag door vertel ik bij alle handelingen die ik doe, wat ik doe. Dit is belangrijk omdat de kinderen dan weten wat er gaat gebeuren. Zo zullen ze nooit verrast zijn wanneer ik ze oppak of juist weer neerleg en hierdoor is het voor de baby's zo vertrouwd mogelijk.

Onze coaches

Mijn naam is Margot.
Mijn talent is muziek. Ik speel zelf al jaren piano. Muziek geeft naar mijn mening een positieve en ontspannende sfeer. Ook samen met de kinderen achter de piano zitten geeft al een speciale band. Een wijsje spelen met peuters, maakt peuter(s) PeuterWijs!

Hallo, ik ben Daphne.
Mijn talent ligt op het gebied van de persoonlijke verzorging. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt gelet op de persoonlijke verzorging van de kinderen. Ze verdienen de aandacht die ze nodig hebben. Ook vind ik het erg leuk om de zelfredzaamheid te bevorderen van de kinderen. Met kleine stapjes kan je ze al heel veel leren. Het is prachtig om te zien wat ze al kunnen, hoe jong ze ook zijn.

Onze coaches

Hallo! Ik ben Noëlle en mijn talent is het bijdragen aan het ontwikkelingsproces van kinderen. Voor mij is het een uitdaging ze iedere dag stapje voor stapje te laten groeien. Ik vind het erg leuk om dingen te organiseren voor de kinderen en helemaal uit te pakken met een thema. Ik creëer een veilige omgeving voor de kinderen, door ze een luisterend oor te bieden maar ook samen even kletsen of knuffelen. Rust en regelmaat op de groep is belangrijk en natuurlijk ook samen veel lachen! Ze moeten zich thuis voelen zo kunnen ze zich samen met ons als coaches voorbereiden op hun toekomst en ontdekken ze spelenderwijs hun eigen talenten!

Onze coaches
Onze coaches

Hallo, mijn naam is Martine.
Mijn talent is het herkennen van emoties en gevoelens bij kinderen.
Ik vind het iedere keer weer een fijn moment wanneer de kinderen binnen komen, samen met hun vader of moeder. Aan de gezichten kun je vaak al een beetje zien hoe het met hen gaat. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om juist op zo’n moment rust te creëren en een luisterend oor te bieden. Ouders vinden het vaak prettig om even hun verhaal kwijt te kunnen en te vertellen hoe het met hun kind gaat. Dit kan ik de rest van de dag weer goed gebruiken. Door goed naar de kinderen te kijken en te luisteren naar de geluiden die ze maken, weet ik hoe een kind zich voelt. Want als het kind zich prettig voelt in de groep, kan het zich ook beter ontwikkelen.
Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen door de dag heen genoeg taal te horen krijgen. Dit doe ik door altijd te vertellen wat ik ga doen. En door bijvoorbeeld te zingen of samen een boekje te lezen. Of gewoon even samen gezellig kletsen of samen knuffelen.

Deel deze pagina: